lauantai 1. lokakuuta 2016

RIP Sisu 5.8.16 - 22.9.16

Sisu syntyi pienenä sisukkaana koirapoikana 5.8. Reippaasti oli itse imemässä tisulla heti syntymän jälkeen ja Hilma mammalta sai paljon extra huomiota. Hilma ei malttanut aluksi jättää Sisua useinkaan pentulaatikkoon vaan kantoi suussaan mukanaan. Sisu kasvoi hitaasti mutta sai painoa tasaisesti omaan tahtiinsa. Sisun hampaat puhkesi myöhemmin kuin sisarusten, hän oppi kävelemään myöhemmin. Sisu oppi leikkimään, haukkumaan ja söi reippaasti myös turvotettua kiinteätä ruokaa. Sisu kaivoi kuoppia, oli muiden mukana metsässä tutustumassa metsän tuoksuihin, leikki leluilla. Hän oli suloinen pieni poika joka ei halunnut erityiskohtelua, oli omasta mielestään iso poika jo. Pieni huoli oli kuitenkin koko ajan mukana. Sisun pään malli oli sellainen, että olimme kovasti pohtineet voiko Sisulla olla esimerkiksi vesipää. Eläinlääkärin mukaan vesipään olisi voinut todeta tai poissulkea n. 4kk ikäisenä röntgenkuvilla. Sisu oppi kuitenkin koko ajan asioita ja painoa kertyi (20.9 2,5 kg). Juuri kun aloimme uskoa, että Sisu kyllä selviää niin tapahtui se pahin.

21.9 illalla Sisu oli ollut tosi väsynyt ja nukkui koko ajan. Noin yhdeksän aikaan illalla Miina soitti ja kertoi, että Sisu sai jonkilaisen kouristuskohtauksen ja kuolasi paljon. Panu soitti kahdelle eri eläinlääkärille ja he molemmat totesivat, että ennuste oli todella huono. Kohtaus kesti aika pitkään ja Sisun kuonoon jäi sellaista pakkoliikkeen tapaista nykimistä. Eläinlääkärien mukaan he eivät pystyneet auttamaan vaan piti vain toivoa ja katsoa selviäisikö Sisu. Niin sitten kävi ettei Sisun voimat eivät riittäneet ja pieni mies kuoli yöllä. Hän käytännössä nukahti ikiuneen ja ei onneksi saanut mitään kipukohtausta tai muuta sellaista. Sisun pieni keho ei vaan kestänyt tuota pitkäkestoista kohtausta.

Olen kiitollinen, että Sisu sai Miina ja Panun luona parhaan mahdollisen elämän. 7 hienoa viikkoa pienen koiranpennun elämää. Perheen kissatkin antoivat Sisulle eritysshuomiota ja Sisu vei kaikkien sydämen. Pieni urhea mies.

Miina teki ihanan kortin Sisusta <3


Sisu on nyt haudattuna Miinan vanhempien pihaan. Lepää rauhassa sinä hurmaava suuri pieni mies <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti